Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

Документи, що підтверджують якість тканин для спецодягу

Документи на тканини, які отримують в Україні, можна розділити на дві категорії:

Обов'язкові — це документи, які потрібні відповідно до законодавства — компанія зобов'язана мати та пред'являти клієнту на першу вимогу.

Необов'язкові — це документи, які компанія отримує за власною ініціативою за власні кошти і не зобов'язана їх мати і пред'являти будь-кому (за замовчуванням).

Обов'язкові документи

Єдиним обов'язковим за законодавством України документом є Висновок санітарно-епідеміологічної експертизи МОЗ України.

У документі підтверджується відповідність встановленим критеріям безпеки для цього виду продукції.

Видається санітарно-епідеміологічною службою МОЗ України на підставі результатів лабораторної експертизи, проведеної в державній лабораторії.

Необов'язкові документи

Сертифікат відповідності
Серед українських компаній, що займаються пошиттям спецодягу поширена помилка про те, що тканина має пройти офіційну процедуру сертифікації, результатом якої є Сертифікат відповідності. Це документ, що підтверджує відповідність продукції вимогам якості та безпеки, прописаним у ГОСТ, ТУ та інших нормативних документах.

Однак держава не зобов'язує виробників або постачальників тканини сертифікувати свою продукцію. Насправді, може існувати кілька областей застосування однієї тканини, і кожна область застосування має свої нормативні документи.Тому недоцільно сертифікувати тканину на відповідність будь-якому одному нормативному документу в одній галузі застосування, оскільки це не вирішить проблему відсутності сертифікату на відповідність нормативним документам в інших сферах застосування.

Постачальник може за своєю ініціативою провести сертифікацію тканини для отримання відповідного документа, (Сертифікат відповідності УкрСЕПРО або Декларація та Сертифікат перевірки типу згідно технічного регламенту засобів індивідуального захисту (на відповідність вимогам певних нормативних документів), але пред'являти його на вимогу< зобов'язаний. /p>

Але: спецодяг, призначений для певного виду діяльності, підлягає обов'язковій сертифікації на відповідність вимогам якості та безпеки.

Міжнародний Сертифікат екологічної безпеки OEKO-TEX 100 class II.
Сертифікат, що підтверджує можливість застосування тканин у виробах, де тканина контактує безпосередньо зі шкірою людини. Видається міжнародними організаціями з ім'ям підприємства-виробника. В Україні такий сертифікат не видається, його наявність не є обов'язковою

Протокол випробувань
Найбільш підходящим документом для доведення властивостей та характеристик тканин є Протокол випробувань, який дає розуміння можливостей їх застосування в тих чи інших виробах. Цей документ видається на підставі результатів лабораторної експертизи, проведеної у ліцензованій лабораторії.

Більшість тканин компанії Тексіка пройшли випробування, про що є відповідний протокол випробувань. Тому всі заявлені характеристики тканин підтверджені документально.

Повернення до списку