Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

Синтепоновий утеплювач: як не платити за повітря?

Готуйтеся до зими завчасно, і в побуті, і в роботі. Тож, заздалегідь потурбуйтеся про утеплювач для робочого одягу. Якщо обирати його за формулою «ціна/якість», то універсальним варіантом стане матеріал на основі синтепону. Втім, не всі виробники сумлінно гарантують якість та чесний сервіс. Часто замовник платить в прямому сенсі за повітря, бо неправильно перевіряє утеплювач щодо якості та кількості, неправильно транспортує та зберігає. Результат — довжина рулону коротша за заявлену, синтепон лізе з тканини та підкладки або звалюється так, що речі швидко втрачають об’єм і форму, свої практичні та естетичні якості. Вони більше не тримають тепло та не виглядають охайно. Кількість питань, пов’язаних з такими проблемами, зростає, тому ми вирішили розібратися в проблемах синтепонових утеплювачів самостійно та дати кілька корисних порад. Тож, як обрати якісний утеплювач, на які деталі звернути увагу, як правильно його перевезти та зберегти — читайте далі.

Перевірте щільність полотна, довжину рулону, виключіть міграцію та звалювання волокон.

Існує два способи, як перевірити щільність утеплювача, заявлену виробником. Перший — лабораторний, доступний не для всіх. Для цієї перевірки користуються спеціальними вагами, що покажуть результат одразу. Але такий прилад має під рукою не кожен. Крім того, нерівномірність щільності по площині синтепону дасть при такому зважуванні деяку похибку. Тому виробники та обізнані замовники частіше користуються іншим, універсальним та більш популярним способом. Рулон зважують, заміряють довжину та ширину, після чого ділять масу на отриману площу полотна. Популярними серед утеплювачів є матеріали з щільністю 150 г/м² та 200 г/м². Утеплювач з меншою щільністю використовується для рукавів спецодягу, з більшою — для тулуба. Альтернативний варіант — використати утеплювач щільністю 100 г/м², складений в два шари. Крім того, радимо додатково перевірити реальну довжину рулону на відповідність заявленій довжині, адже навіть тут у замовників трапляються неприємні сюрпризи.

Готовий спецодяг із використанням світлоповертаючої стрічки ESTRA 500

Синтепоновий утеплювач Хаскі™

Обов’язково зверніть увагу, чи не мігрують та не звалюються волокна синтепону. Як це перевірити?

Міграція волокон буде значно нижчою у синтепоні з каландрованими поверхнями. Також для виключення міграції волокон на поверхню виробу, потрібно використовувати шари спанбонду між тканиною та утеплювачем.

Щоб синтепон не звалювався у готовому виробі, його пришивають до підкладкової (іноді й до зовнішньої) тканини фігурним швом (може бути у вигляді лінії, квадрату чи ромбу). Зазначеним вимогам якості повністю відповідає утеплювачі HASKY*, що з легкістю пройде всі подібні перевірки. Втім, обрати потрібний матеріал — це тільки початок справи. Далі йде стадія логістики, за яку також можна не переплачувати.

Довідка


Утеплювач швейний синтепон HASKY буває:

Спанбонд — це плаский, тонкий нетканий матеріал з полімеру.

  • HASKY OPTIMA — це утеплювач з лінійки HASKY від компанії «Тексіка». Крім OPTIMA, лінійка включає ще два матеріали, STANDART та SYNTEPOOH. Розберемось, як вони відрізняються.
  • HASKY STANDART – це силіконізований синтепон, що має в складі вторинні поліефірні волокна та швидко відновлює первинну форму після прання та транспортування. Широко використовується для верхнього одягу, іграшок, подушок, меблів.
  • HASKY SYNTEPOOH є аналогом натурального пуху з м’якою структурою, та на 100% виготовлений з первинного волокна. Він найкраще зберігає тепло завдяки високому опору теплопередачі. Матеріал швидко висихає після прання, суттєво не деформується та повністю відновлює об’єм. Використовується для верхнього зимового та демісезонного одягу.

Як правильно транспортувати утеплювач?

Ви здешевите перевезення утеплювача, якщо дотримаєтеся двох простих порад.

—Замовляйте вакуумацію утеплювача, видаливши з рулону зайве повітря. Завдяки цьому ви звільните місце в транспорті для матеріалу більш ніж у двічі та не оплатите порожній об’єм. Компанія «Тексіка» робить вакуумацію безкоштовно.

— Оберіть автотранспорт з максимальним об’ємом від 86 м³ до 120 м³ (зазвичай вантажопідйомністю близько 20 тонн). Чим більше ви перевезете за раз, тим дешевше обійдеться логістика. «Тексіка» гарантує швидку доставку, після цього лишається правильно зберегти матеріал на виробництві.

Як зберігати утеплювач?

Ми рекомендуємо нашим замовникам не зберігати утеплювач довго у вакуумованому стані. Тоді матеріал без проблем відновить і втримає форму* після транспортування.

Довідка

Збереження форми в готовому виробі залежить від того, чи міститься в синтепоні первинне волокно з поліефіру. Ця сировина робить утеплювач більш пружнім, він швидше та краще відновлює об’єм після транспортування та прання. Втім, одночасне використання вторинного волокна зменшує негативний вплив виробництва на екологію. Оптимальний баланс первинного та вторинного волокон став однією з головних переваг утеплювача HASKY OPTIMA. Властивості матеріалу з відновлення та збереження форми покращує силікон, що додається до синтепону.

Тож, щоб не переплачувати за синтепоновий утеплювач:

— Перевіряємо полотно щодо реальної щільності, довжини рулону, міграції волокон та звалювання.

— Замовляємо вакуумацію рулонів та обираємо найбільш місткий автотранспорт.

— Не зберігаємо утеплювач у вакуумованному стані.


Обрати та замовити утеплювач Хаскі

Обрати утеплювач Хаскі

Дізнатись більше у менеджера

Зателефонуйте мені