Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

Захисний одяг для зварювальника

Щодня робочі у всіх галузях промисловості (енергетика, нафтогазодобування, нафтохімічна, сталеливарна) і в сфері обслуговування електроустаткування працюють в умовах можливого виникнення небезпеки, яка може заподіяти важкі або смертельні опіки.

У разі миттєвого впливу електричної дуги, спалахи полум'я або бризок розплавленого металу, звичайна (НЕ вогнезахисна) спецодяг може займатися і буде продовжувати горіти навіть після того, як джерело загоряння буде видалений. Необроблені натуральні тканини будуть продовжувати горіти до повного згоряння, а не вогнестійкі синтетичні тканини в процесі горіння будуть плавитися і стікати, викликаючи серйозні опіки при контакті зі шкірою.

Більшість важких і смертельних опіків пов'язані із запалюванням одягу людини і її тривалим горінням, а не з самим впливом!

Зварювальник — професія, яка пов'язана з постійною роботою в небезпечному середовищі під впливом теплового, ультрафіолетового випромінювання, відкритого полум'я та інших шкідливих чинників залежно від типу зварювання.

З точки зору охорони праці на підприємстві, роботодавець зобов'язаний забезпечити своїм співробітникам максимально безпечні умови праці, мінімізувавши вплив шкідливих факторів на людину.

Але далеко не завжди є можливість автоматизувати процес зварювання і виникає необхідність безпосередньої участі людини в ньому. В цьому випадку, життя і здоров'я зварювальника цілком залежать від неухильного дотримання техніки безпеки при проведенні зварювальних робіт і якісних засобів індивідуального захисту, до переліку яких входить і спецодяг — костюм зварювальника.

На підприємствах, які уважно ставляться до виконання норм охорони праці, як в Україні, так і за кордоном, уже давно використовується спецодяг зварників із сучасних матеріалів. Тканини для такого одягу можуть бути 2-х типів — з волокон які мають базову вогнестійкість (наприклад, арамідні волокна) і тканини, які мають придбані вогнестійкі властивості (вогнестійкість досягається за рахунок використання різних просочень — інгібіторів горіння). Група тканин з набутими вогнестійкими властивостями більш велика і включає в себе величезну кількість тканин, але всі вони повинні задовольняти вимогам згаданих вище стандартів, щоб їх могли використовувати при виготовленні костюма зварника. Основним таким вимогою є вогнестійкість — постійна, що зберігається протягом усього терміну експлуатації виробу з такої тканини.

Гефест™ (Gefest®) — тканина, яка об'єднує в собі відмінні експлуатаційні характеристики і високу ступінь захисту від впливу полум'я і бризок розплавленого металу. Завдяки використанню пряжі з довговолокнистої бавовни і сатинового переплетення ниток, тканина володіє відмінною міцністю, зносостійкість і забезпечує скочування крапель розпеченого металу по своїй поверхні без пропалювання. Доведено збереження вогнестійких властивостей на початковому рівні після 100 промислових прань (2 календарні роки експлуатації при пранні 1 раз в тиждень). При цьому зберігаються всі переваги бавовняних тканин - приємні тактильні відчуття, гігієнічні властивості.

Костюм зварювальника з тканини Гефест™ (Gefest®) стане чудовою заміною важкого, дорогому і не практичному робітники костюму зварювальника. Багато добре знайомі з недоліками брезентових і комбінованих Спілком костюмів зварника: зовнішній вигляд, «примарна» вогнестійкість, що не комфортні відчуття в процесі роботи, неможливість прання і чищення і т.д. Вибираючи тканину Гефест™ (Gefest®), Ви отримуєте сучасний костюм зварника з можливістю підпорядкувати його вид вимогам корпоративного стилю, підвищеною стійкістю до дії несприятливих виробничих факторів і збільшеним терміном шкарпетки.

Крім того, одним з важливих чинників, що впливають на збереження здоров'я і життя співробітників на промислових підприємствах, є забезпечення видимості працює в будь-яких виробничих умовах. Тому, для підвищення видимості зварника в темний час доби, рекомендується використовувати в одязі світлоповертаючі елементи з огнестійкою стрічки арт. 6011 та одночасно в світлий і темний час доби — вогнестійку світлоповертаючу стрічку на основі з тканини підвищеної видимості: бажаючи основа арт. 6010, помаранчева основа арт. 6012.

Повернення до списку