Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

Як ПРАВИЛЬНО Обирати Бавовняні Тканини


Види бавовняних волокон

Бавовняні волокна для виробництва пряжі бувають трьох видів за довжиною волокон:
- коротковолокниста бавовна
- середньоволокниста бавовна
- Довговолокниста бавовна
Пряжу для тканин отримують шляхом з'єднання бавовняних волокон між собою.
Довговолокниста бавовна - це дорога сировина. Використовується довговолокнистий бавовна у виробництві одягу Fashion індустрії, повсякденного та Casual одягу. При виробництві спеціального, робочого або захисного одягу використовуються або коротковолокниста бавовна, або середньоволокниста бавовна.
Різниця в довжині волокна – один із ключових факторів якості тканини, яка буде виготовлена ​​з цієї сировини.

Методи прядіння

Також є кілька технологій отримання пряжі:
- апаратна пряжа
- кардна пряжа
- гребінна

Апаратний метод прядіння

Апаратний метод прядіння - найпростіша технологія, що полягає в хаотичному переплетенні волокон між собою. Апаратний метод прядіння використовується найчастіше для дешевої сировини.
Кардний метод прядіння

Кардна пряжа найчастіше використовується для прядіння середньоволокнистої бавовни.І до апаратного прядіння додається ще один виробничий етап, при якому волокна бавовни розташовуються паралельно один до одного. Завдяки цьому виходить однорідніша і міцніша нитка.
У виробництві апаратний метод прядіння дешевший, ніж кардний.
Гребінний метод прядіння використовується тільки для довговолокнистої бавовни. І передбачає ще один додатковий етап обробки до етапу виробництва кардної пряжі – «вичісування». Нитки, що виходять методом гребенного прядіння, однорідні, міцні і тонкі, і відповідно - найдорожчі.

Бавовняна тканина для пошиття спецодягу. Як визначити якість сировини?

Для виробництва тканини для пошиття спецодягу використовується коротковолокниста та середньоволокниста бавовна апаратного та кардного прядіння відповідно.
Візуально або на дотик визначити різницю як практично неможливо, ви зможете це зрозуміти тільки в процесі носіння цього спецодягу. Якщо вона зроблена з коротковолокнистої бавовни тканина швидше зношуватиметься, пілінгуватиметься (придбає катишки) і буде легше рватися і швидше приходити в непридатність.

Тканина із середньоволокнистої бавовни буде довше зберігати свій первинний зовнішній вигляд і краще чинитиме опір розривним навантаженням. Для того, щоб визначити якість тканини, попросіть у вашого постачальника протоколи випробувань, які підтверджують задекларовані параметри тієї чи іншої тканини. Повернення до списку