Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

Кислотостійкий або кислотовідштовхуючий. Особливості тканин



Чим відрізняється кислотостійкий та кислото-відштовхуючий костюм

Дуже часто костюми називають кислотостійкими хоча насправді основна захисна властивість, яка має бути в цьому костюмі - це кислото-відштовхувальна. Залежно від умов експлуатації можна використовувати як кислотовідштовхувальні костюми, так і кислотостійкі.
Але у чому різниця? У тому, що кислотостійкий костюм повинен зберігати свої захисні властивості міцності після того як його скажемо так «занурилися» в кислоту або в інше агресивне середовище - такий костюм називається кислотостійкий. Але найчастіше вплив агресивного середовища закінчується тим, що на поверхню одягу потрапляють бризки агресивних рідин. Таким чином, немає необхідності використовувати кислотостійкий костюм, достатньо використовувати кислотонепроникний костюм.
Таким чином основна відмінність кислотостійкого від кислотонепроникного костюма в тому, що кислотостійкий костюм захищає від безпосереднього тривалого впливу агресивного середовища, кислотонепроникний костюм призначений для того, щоб не допустити проникнення агресивної рідини крізь одяг, і щоб ця агресивна рідина не добралася до шкіри людини. шкода.

Який одяг вибрати для роботи в лабораторії?

У цьому відео акцентуємо увагу на кислотонепроникному одязі. Тобто це одяг, який може використовуватися в лабораторіях при роботі з агресивними рідинами, акумуляторниками при обслуговуванні акумуляторів, або при якихось інших роботах, де є можливість попадання на поверхню одягу агресивної рідини. Але це вплив не може бути значним.
Для пошиття кислото-відштовхувального спецодягу використовується звичайна костюмна тканина, просочена хімічними складами, які надають властивості або відштовхування агресивної рідини.

Як маркують кислото-відштовхувальні костюми та тканини

У маркуванні кислото-відштовхувальних костюмів часто зустрічаються такі букви як «К» і «Щ» (К – кислота, Л – луг) поруч із цими буквами зазначені відсотки, тобто відсотки концентрації до якої концентрації хімічних речовин костюм стабільно відштовхує рідина. Наприклад, у нашому асортименті є тканина Асіда. Це костюмна тканина з кислото-відштовхувальним просоченням і має захисну властивість К80Л40 - цю тканину можна використовувати при роботі з кислотою концентрації до 80% за сірчаною кислотою та концентрації до 40% за гідроксидом натрію.

Кислотонепроникні костюми

Якщо говорити про кислотостійкі кислотонепроникні костюми, то одяг, який захищає від серйозного впливу агресивного середовища. Це можуть бути фартухи захисні кислотостійкі або плащі. Для таких виробів в асортименті компанії «Тексіка» є синтетичні тканини з полівінілхлоридним покриттям.Тканина Болонья ПВХ і це тканина Рейнар 330 з ПВХ покриттям. Вони призначені для того, щоб крім захисту від агресивного середовища також захищати від механічних впливів на одяг. Ми рекомендуємо пошити з них захисні фартухи від агресивного середовища.
Перед тим як вибирати тканину для пошиття одягу, необхідно чітко розуміти умови експлуатації спецодягу. Тобто ми повинні розуміти, з якими концентраціями агресивних речовин буде працювати ваш персонал і, виходячи з цих даних, вже можна правильно підібрати необхідну тканину для того, щоб пошити захисний костюм. Повернення до списку