Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

Чи є альтернатива брезентові? Тканини з придбаними вогнестійкими властивостями для зварювальника


Професія зварювальника поширена не тільки у будівництві та важкій металургії, але й присутня на багатьох виробництвах. Дуже важливо, щоб людина, яка працює зі зварювальним апаратом, була в безпеці.

Вогнестійкість буває двох типів: базова вогнестійкість та придбана вогнестійкість. Тканина з набутою вогнестійкістю виробляють методом обробки готової тканини спеціальними просоченнями, які мають вогнестійкі властивості.

Найвідомішою тканиною з вогнестійким просоченням є брезент. Брезент з вогнестійким просоченням використовувався як тканина для костюма зварювальника тільки в країнах пострадянського простору, в тому числі в Україні. Однак тканина досить груба і в костюмі з брезентової тканини дуже незручно ходити, працювати зі зварювальним апаратом, крім цього, брезент з вогнестійким просоченням володіє і іншим дуже істотним недоліком - його не можна прати. Вогнестійка просочення в брезенті вимивається і втрачає свої вогнестійкі властивості, отже, вона вже не може захистити людину під час проведення зварювальних робіт. Але якщо його не прати, то не можна забезпечити необхідні гігієнічні властивості костюма.

Але на щастя прогрес не стоїть на місці і на зміну вогнестійкому брезенту прийшло нове покоління вогнестійких тканин із набутими вогнестійкими властивостями.
Найчастіше це тканина зі 100% бавовни оброблена спеціальним вогнестійким просоченням. Найбільш відомим є просочення Пробан. Однак існують і інші вогнестійкі просочення, які за своїми захисними та споживчими властивостями ні в чому їй не поступаються. Дуже важливо, що вогнестійкі просочення, що використовуються в наших тканинах, витримує 100 циклів промислових прань без втрати своїх захисних властивостей. При пранні такого костюма раз на тиждень термін його служби становить приблизно 2 роки, при цьому сучасні вогнестійкі тканини, оброблені відповідними просоченнями, можуть бути різними кольорами та відповідати корпоративному стилю вашої компанії. Костюми з таких тканин комфортні та зручні при проведенні зварювальних робіт та виконують свою основну функцію захисту людини від впливу окалин та випадкового попадання зварювання.
При сертифікації тканин, ці костюми піддаються дії відкритого полум'я.

В асортименті компанії Тексіка є вогнезахисні тканини із стовідсоткової бавовни з вогнестійкими №просочуваннями. Наприклад, тканина Гефест, вона буває двох видів щільності 480 г/м2 та 420 г/м2. Особливістю цієї тканини є сатинове переплетення, яке характеризується дуже щільним приляганням ниток на лицьовій стороні один до одного і надає тканини гладку блискучу поверхню і окалини, що потрапляють від зварювання, легко скочується і падають вниз.Таким чином сатинове переплетення надає цій тканині додаткових захисних властивостей.

Ще одна тканина – Коломбо щільністю 350 г/м2. Дана тканина вже має саржеве переплетення, проте просочення, яке використовується, дозволяє її прати більше 100 разів без втрати вогнезахисних властивостей це доведено лабораторними випробуваннями та підтверджено відповідними протоколами.

При виборі вогнезахисної тканини для пошиття костюма зварювальника рекомендуємо звертати увагу на тяжкість умов роботи відповідної спеціальності. Якщо умови дуже важкі ми рекомендуємо Гефест густиною 480 г/м2, умови середньої тяжкості - може застосовуватися Гефест густиною 420 гр/м2 або тканина Коломбо щільністю 350 г/м2. На практиці для здешевлення костюма зварювальника комбінують тканини різної щільності, іншими словами, при пошитті костюмів в якості основної тканини Ви можете використовувати менш щільну це Гефест 420 або Коломбо 350, а для накладок які захищають зони, які більше схильні до впливу зварювання або окалин виконується з більш щільної тканини – Гефест 480. Таким чином виходять збалансовані показники собівартості костюма та його необхідних захисних властивостей. Повернення до списку