Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

Бавовна Або Поліестер, Що Вибрати?



Експерт із тканин Андрій Черичка розповість чи справді тканина зі 100% бавовни це найкращий вибір для спецодягу і які переваги є у поліестеру

У повсякденному житті ми віддаємо перевагу одягу з натуральних матеріалів, але перед робочим одягом стоять зовсім інші завдання, і вони розходяться із завданнями, які стоять перед повсякденним одягом.

Переваги спецодягу з натуральних тканин

Одяг, у тому числі спецодяг, з натуральних тканин має ряд переваг. Бавовна - це волокно, яке має високу гігроскопічність, антиалергенні властивості, відповідно одяг з тканини з натуральної бавовни приємний до тіла, не викликає алергії, вбирає випаровування від тіла людини, таким чином людина почувається комфортно. Але коли мова заходить про шкідливі виробничі фактори, такі як механічні пошкодження, вплив різних хімічних речовин, забруднень і так далі, тут переваги натуральних тканин губляться, оскільки стовідсоткова бавовна не так добре тримає механічні навантаження, не так якісно справляється з стиранням, як це роблять синтетичні волокна.

Параметри тканини для пошиття спецодягу

Важливими параметрами для робочого одягу є: зносостійкість, міцність на розрив і стійкість кольору, так як сучасний робочий одяг має бути не тільки функціональним, а й красивим. Враховуючи, що одяг із натуральних тканин не дає нам високу міцність на розрив, високу зносостійкість та стійкість кольору, можна зробити висновок, що тканини з натуральних волокон не зовсім підходять для виконання завдань захисту людини від загальновиробничих факторів.

Що таке синтетичні волокна?

На початку 20 століття люди задумалися про це і почали виробляти синтетичні волокна - це волокна з матеріалів, які не зустрічаються у природі, такі як поліефіри та поліаміди.

Оптимальний склад тканини для пошиття спецодягу

І дослідним шляхом додаючи синтетичні волокна до складу тканини визначали оптимальний склад та співвідношення натуральних волокон та синтетичних, для того щоб робочий одяг був комфортним. На сьогоднішній день найбільш оптимальним складом для робочого одягу прийнято склад 65% синтетичних волокон 35% натуральних волокон.

Переваги синтетичних волокон

При такому складі ми вирішуємо відразу кілька завдань для робочого одягу: це зносостійкість, високі характеристики міцності, оскільки синтетичні волокна дають підвищену міцність і стійкість до стирань, синтетичні волокна набагато краще утримують колір і вироби довше зберігають презентабельний зовнішній вигляд, а наявність у складі 35% натуральних волокон, найчастіше це бавовна, забезпечують гігієнічні властивості.

Що дає бавовну у складі тканини для спецодягу?

Натуральні волокна (бавовняні) мають високу гігроскопічність, вони вбирають випари від тіла і залежно від того яка конструкція тканини, допомагають виводити ці випари назовні. Відповідно цей одяг не парить і в ньому комфортно працювати.
З вищевикладеного випливає, що тканини зі 100% бавовни не є оптимальним варіантом для робочого одягу, відповідно суміші допомагають нам вирішити завдання, які потрібні для робочого одягу. І твердження, що стовідсоткова бавовна - це оптимальний варіант не відповідає дійсності, тому що для робочого одягу краще використовувати суміші. Повернення до списку