Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

5 Міфів Про Тканини Для Спецодягу

Міф перший: спецодяг зі 100% бавовни - найкращий вибір

Насправді, синтетичні волокна у складі тканини збільшують зносостійкість та стійкість до стирання. Такий робочий одяг служить довше і збереже зовнішній вигляд протягом терміну експлуатації. Для підприємства це означає відсутність додаткових витрат на заміну одягу, який не відслужив свого заявленого терміну.

Крім цього існує міф, що бавовна – це антистатичний матеріал. Насправді - бавовна (близько 90% целюлози у складі волокон) - це теж полімер, просто гігроскопічність цього матеріалу набагато вища ніж у синтетичних полімерах, відповідно волога, що міститься в бавовні, не дає їй накопичувати статичну електрику. Але за певних умов бавовна теж стає діелектриком і здатна накопичувати статичний заряд. Організаціям, які працюють у вибухонебезпечному середовищі, не можна використовувати одяг зі 100% бавовни, як антистатичний.Свідчить це гармонізований в Україні європейський стандарт ДСТУ ЕN 1149-5: 2015, в якому чітко прописані вимоги до антистатичного спецодягу та тканин, що використовуються для пошиття такого одягу. У ньому прописана обов'язкова наявність у тканині антистатичної нитки сіткою з кроком не більше 1 см.

Міф другий: кольори підвищеної видимості (high-visible) тільки для дорожніх робітників


Насправді сьогодні в Європі дуже широко використовуються кольори підвищеної видимості не тільки в робочому одязі, але і в повсякденному. Наявність яскравих кольорів в одязі збільшує видимість працівника на робочому місці та підвищує його безпеку.

Міф третій – тканини повинні обов'язково відповідати ГОСТ

В Україні з 01.01.2018 року скасовано дію більшості радянських ГОСТ, які були розроблені до 1992 року. Протягом 2018 року деякі з них продовжили в дії, але січня 2019 року вони все одно перестали діяти.
Вже 10 років діє технічний регламент засобів індивідуального захисту. З 01.01.2018 року відповідно до технічного регламенту засобів індивідуального захисту, всі засоби індивідуального захисту, у тому числі й спецодяг, що використовується на підприємствах - повинні відповідати вимогам технічного регламенту.
На сьогоднішній день у списку Європейських стандартів є стандарти, що регламентують вимоги до захисту від певних ризиків, відповідність окремих вимог цих стандартів можна сертифікувати тканини.Якщо ми говоримо про звичайний одяг від загальновиробничих забруднень, то немає стандартів, що описують вимоги до тканин для такого одягу. Відповідно, якщо ви хочете розуміти параметри тканини, що використовується для вашого одягу - потрібно звернутися до протоколу випробувань, в якому визначено параметри тканини та прийняти рішення, чи підходить вам така тканина потрібно вибрати іншу.

Міф четвертий: протоколи випробувань тканин для спецодягу, це нудно


Наведемо приклад: під час випробування костюма на вогнестійкість створюються умови, наближені до реальних, під час таких експериментів випробовується не лише спецодяг, а й засоби індивідуального захисту.

Міф п'ятий: робочий одяг повинен захищати, не має значення, як він виглядає

Сучасна мода не оминула сфери спецодягу. Зараз над костюмами для зварювальників, вантажників, лікарів, офіціантів, кур'єрів працюють команди технологів та дизайнерів. Робочий костюм став схожим на повсякденний, тільки до нього висунуто ще додаткові захисні вимоги. Минув час, коли спецодяг був окремо від організації, зараз робочий костюм – це елемент іміджу та бренду компанії. Існують окремі фахівці для розробки робочого одягу і вже багато років є світові виставки, де представляються кращі розробки спецодягу в різних галузях промисловості.

Повернення до списку