Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

Дощ – не перешкода! Герметизація стрічкою швів водостійкого одягу

У сучасному світі придумати ідею для бізнесу достатньо просто. Виявити потребу, знайти рішення і почати виготовлення товару. Утім, важливо врахувати абсолютно всі супутні особливості і процеси, і випробувати товар перед тим, як запустити його в продаж. Адже на ділі може виявитися, що один маленький необроблений шов здатен зіпсувати класну ідею.

баннер-лента.png

Готовий виріб із стрічкою для проклеювання швів

Ситуація

Іван активно займається велоспортом і має усе необхідне спорядження, включно з одягом. Щоправда, для катання на велосипеді у дощ, стандартна куртка-вітровка не захищає від намокання, а водонепроникний дощовик не враховує ергономічні особливості положення та рух велосипедиста. Іван вирішує не шукати альтернативу, а виготовити власну високоякісну куртку, яка б відповідала усім його потребам. Для цього він купує у «Тексіка» спеціальну тришарову тканину «Марафон» з водонепроникною та "дихаючою" мембраною. І віддає свій ескіз куртки разом із тканиною на пошив. Здавалось би, повинна з’явитись ідеальна модель куртки для велопрогулянок у дощ.

Неочікувана перешкода:

Випробовуючи куртку, Іван з’ясовує, що тканина дійсно захищає від води і «дихає». Але за більш тривалого використання стає ясно, що протікають… шви. Саме із такою проблемою хлопець звернувся до компанії «Тексіка».

Рішення проблеми:

Директор з розвитку «Тексіка» уважно поставився до розповіді Івана, вивчив питання та з’ясував, яка ланка виявилась слабкою. Проблема крилась у герметизації швів – якщо звичайна водонепроникна тканина потребувала достатньо бюджетної двошарової стрічки для герметизації, то для мембранної тканини потрібен був інший підхід.

Звичайна стрічка для герметизації швів, яка раніше була єдиною в асортименті компанії, широко використовується під час виготовлення КВВД (куртки вітро-вологозахисної демісезонної) з переліку речового майна Міністерства Оборони України та іншого одягу, що потребує герметичних швів. Але готового рішення для мембранних тканин до цього в асортименті «Тексіки» не було. Тож у співпраці з виробничими технологами, що виготовляють тканину Марафон, було розроблено продукт саме для тканин з мембраною. Тканину Марафон з'єднану швами, що були герметично проклеєні новою тришаровою стрічкою, випробовували на герметичність. Після 5-ти та 10-ти прань отримано відмінний результат – дощ не перешкода.

Бажаний результат:

Куртка, шви на якій проклеїли тришаровою стрічкою, показала себе у використанні надійною і водозахисною. Випробовуючи її під час велотренувань під дощем, Іван зазначив, що куртка перестала текти по швах. А отже, повноцінно виконувала свою функцію. Досягнувши ідеального результату, Іван зміг налагодити виготовлення невеликих партій курток для велосипедистів і успішно продає їх у соцмережах, розвиваючи власний бізнес.

ЛЕНТА ДЛЯ ПРОКЛЕЙКИ ШВОВ-01-01.png

Шари стрічок для проклеювання швів

Особливості застосування тришарової стрічки для тканин з мембраною:

  • Тришарову стрічку для герметизації швів шириною 20 мм застосовують у виробах з водонепроникної але паропроникної тканини, таких як: зимовий, штормовий одяг, туристичне спорядження та інші.
  • Для нанесення не потрібен клей.
  • Стрічка наноситься зсередини на шов за допомогою тиску та температури.
  • У промислових масштабах використовують спеціальне обладнання
  • У домашніх умовах стрічку можна нагріти та притиснути до тканини з використанням звичайної праски при температурі поверхні 130-150°C

DSC_0537.png

Стрічка для тканин з мембраною

Висновок

Для вирішення проблем з водотривкістю швів водозахисного одягу потрібно використовувати стрічку для герметизації швів звичайну, або спеціальну - тришарову для тканин з мембраною.


Порівняння стрічок для проклеювання швів:

   Звичайна двошарова стрічка   Тришарова стрічка для тканин з мембраною 
 Склад:  - Клей
 - PU плівка
 - Клей
 - TPU мембрана
 - Сітка трикотажна 
 Наноситься на такі тканини:  - Тілур ПА
 - Рейнар ПУ
 - Дюспо ПУ ПА 
 - Марафон
 - Форпост
 - Ніагара
 - Тріатлон 
 Артикул Арт. 6053  Арт. 6054 

Замовити стрічку для проклеювання швів

Обрати стрічку для проклеювання швів

Дізнатись більше у менеджера

Зателефонуйте мені