Тканини для захисного, робочого, корпоративного спецодягу і обмундирування

Україна, Київ
Пн-Пт: 08:00–17:00
Сб-Вс: Закрито
Телефон: 0 (44) 333-43-30
E-mail: mailbox@teksika.ua
Веб-сайт: teksika.ua

©1997–2024 ТОВ «Тексіка»

0.00 грн

Світлоповертаюча стрічка ESTRA 500: менша ціна за високу якість

У роботі ми часто прагнемо зробити якнайкраще і вкластися в бюджет. Саме обмеженість останнього нерідко викликає ситуації, коли доводиться приймати рішення: спробувати економити чи придбати товар бренду з підтвердженою якістю, але дорожче?

Готовий спецодяг із використанням світлоповертаючої стрічки ESTRA 500

Готовий спецодяг із використанням світлоповертаючої стрічки ESTRA 500

Ситуація

Швейному підприємству «СпецПрофіЗахист» замовили пошити робочий одяг зі світлоповертаючими елементами. Достатньо відома на ринку стрічка від бренду з перевіреною якістю та коефіцієнтом світлоповертання R>500 — занадто дорога для виробу з зазначеним бюджетом. Виробник вирішує заощадити і звертається до постачальника, який обіцяє дешевшу стрічку з нібито аналогічними характеристиками.

Наслідки

З часом виробник, який знехтував перевіркою якості товару, очікувано отримує рекламацію від свого клієнта. Покупець костюмів стикнувся з кількома проблемами. По-перше, свою основну функцію стрічка не виконувала, тобто не робила одяг робітника помітним при освітленні в темний час доби. По-друге, після прання світлоповертаюче покриття почало лущитись та осипатися з основи.

Такий робочий одяг не придатний до використання за призначенням і може бути небезпечним для здоров’я та життя робітників.

Неякісна стрічка, що не відповідає заявленому рівню якості

Неякісна стрічка, що не відповідає заявленому рівню якості

Світлоповертаюча стрічка ESTRA 500

Світлоповертаюча стрічка ESTRA 500

Що ж робити?

Виробникові, щоб не втрапити в таку халепу, потрібно отримати підтвердження властивостей матеріалів перед використанням у виробництві. Найкращим підтвердженням може бути висновок незалежної акредитованої лабораторії або досвід інших споживачів аналогічних виробів.

Нині на ринку сформовано попит на світлоповертаючі стрічки, які забезпечують і високу якість, і доступну ціну. Після неодноразових звернень від клієнтів з проханням вирішити проблему ціни-якості компанія «Тексіка» розробила та пропонує світлоповертаючу стрічку ESTRA 500 для робочого одягу. Вона відповідає усім необхідним вимогам і при цьому її вартість менша за відомі брендові аналоги на ринку України.

Як відомо, з будь-якої ситуації можна знайти вихід — варто лише звернутися за правильною адресою.

Переваги світлоповертаючої стрічки ESTRA 500

  • Високий коефіцієнт світлоповертання R>500 кд*лк-1-2, що забезпечує помітність робітника на максимальній відстані у темний час доби.
  • Довгострокове використання зі збереженням властивостей.
  • Стійкість до прання: зберігає відповідність вимогам ДСТУ EN 20471 після 50 циклів прання при температурі до 60°С, або після більше ніж 25 сухих чисток.
  • Світлоповертаюча стрічка ESTRA 500 виготовлена з якісних матеріалів і забезпечує відповідність одягу стандарту ДСТУ EN 20471 протягом всього терміну його експлуатації за призначенням.
  • Якість підтверджена протоколами випробувань та відгуками клієнтів.

Світлоповертаюча стрічка ESTRA 500

Світлоповертаюча стрічка ESTRA 500

Довідка


Як виготовляється світлоповертаюча стрічка?

При виготовленні світлоповертаючої стрічки для отримання ефекту повертання світла використовують мікроскопічні скляні кульки. Вони розподіляються по поверхні шару основи, який зазвичай (але не виключно) є текстильним матеріалом. Кульки прикріплені до тканини основи посрібленим клейовим шаром, який утворює дзеркало навколо зануреної частини кульки.

Збільшене зображення світлоповертаюча стрічка ESTRA 500

Збільшене зображення світлоповертаюча стрічка ESTRA 500

Характеристики стрічки визначаються кількома факторами, включаючи розмір кульок, їхню сферичну форму, рівномірність розподілу по поверхні основи і глибину їхнього занурення в клейовий шар. Довговічність стрічки залежить не тільки від того, наскільки добре окремі кульки утримуються на поверхні, а й від гнучкості клейового шару і міцності матеріалу основи. Будь-яка втрата кульок, звичайно ж, призведе до зниження світлоповертаючої здатності стрічки.

1 — Скляна мікро кулька, 2 — Дзеркальне покриття у формі півсфери навколо мікро кульки, 3 — Клейовий шар, 4 — Текстильна основа, 5 — Промінь світла

У чому різниця між поняттями «світлоповертаюча» та «світловідбиваюча»?

Світловідбивання – це процес взаємодії променів світла з поверхнею, при якому змінюється напрямок променю. При цьому, залежно від поверхні і кута падіння, кут відбивання може бути дуже різним. А для забезпечення видимості людини у темний час під штучними джерелами освітлення, промені повинні відбиватися у напрямку, максимально наближеному до джерела світла. Тобто повертатися у зворотному напрямку.

Обрати розмір і замовити стрічку ESTRA 500

Обрати стрічку ESTRA 500

Дізнатись більше у менеджера

Зателефонуйте мені